La granita di fragole / De aardbeien Granita

Bevande, Dolce, Frutta

Als je van zoet houd is deze ook lekker. Maar als je er niet van houd, absoluut niet eten.
In verband met de hoeveelheid suiker adviseer ik je dit een paar per zomer te maken.

Suiker of sacharose is een zoete stof. Suiker komt van nature voor in voedingsmiddelen, zoals in fruit, mais, suikerriet en suikerbiet. Suiker behoort tot de koolhydraten. Kijk voor meer informatie op Voedingscentrum

Voor 2 personen
Ingrediënten,

200 gr aardbeien van de biologisch boer, 100 ml water, 125 gr suikerMaak een siroop door het water met de suiker aan de kook te brengen en het ongeveer 2 min te laten koken. Spoel, terwijl de siroop afkoelt, de aardbeien af, met kroontje welke je erna direct verwijderd. Dep ze droog, snijd ze in stukjes en maal ze fijn. Voeg de verkregen puree aan de siroop toe. Omroeren en alles in een brede en lage roestvrijstalen kom gieten die je in de vriezer zet. Na ongeveer één uur uit de vriezer halen en met een vork omroeren, vervolgens opnieuw ruim een half uur laten bevriezen. Herhaal dit nog twee keer om het half uur en verdeel de granita over de glazen na alle klontjes ijs fijngemaakt te hebben. Naar smaak kan je, in het glas, bovenop de granita een paar aardbeien, die je apart hebt gehouden, leggen. Maar ook een bolletjes roomijs, aardbeienijs, slagroom is lekker. Alleen als je van veel zoet houd natuurlijk.
Heerlijk als dolce of gewoon overdag op een warme zomerse dag. Het is zeer rijk aan vitaminen en minerale zouten en arm aan calorieën, natuurlijk als we geen ijs of slagroom toevoegen.
De aardbeien moeten van het seizoen zijn. Nederlandse aardbeien die van juni tot en met september verkrijgbaar zijn.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: