Insalata di asparagi con pollo affumicato e rucola / Asperge salade met gerookte kip en rucola van Jolanda

Pasta, Riso o Verdure

Voor 2 borden dus 2 personen
Ingrediënten,

4 groene of witte asperges, groen heeft in Insalata altijd de voorkeur (mogen er ook 8 zijn, wat je lekkerder vind; de groene asperges zijn wat sterker van smaak, de witte moet je schillen; zie ook Wat gebruiken we zoal), 100 gr Rucola, 2 hardgekookte eieren, 50 gr pijnboompitten, 100 gr gerookte kipfiletParmezaan, Tartufo (truffel) balsamico crema, truffelolie, extra vergine olijfolie, zout, zwarte peperKook op voorhand 2 eieren hard. Zet een grillpan op hoog vuur. Als je witte asperges gebruikt schil je ze rondom en breek een stukje van de onderkant af. Als je groene asperges gebruikt hoef je deze niet te schillen (als het goed is breekt de onderkant bij het taaie stuk af). De witte moet je van tevoren koken, de groene kan je direct grillen. Kook de witte asperges voor 5 min, haal de pan van het vuur en laat de asperges nog even in het kookwater staan.
Rooster ondertussen de pijnboompitten mooi goudbruin. Let op, laat niet verbranden. Snijd de gerookt kip in plakken, besprenkel met truffelolie en leg de plakken gerookte kipfilet in de hete grillpan, grill de plakken aan beide kanten bruin. Haal nu de witte asperges uit het kookvocht en leg, of de witte of direct de groene asperges, deze na de kipfilet in de grillpan en grill de asperges ook aan alle kanten mooi bruin. Zet de kipfilet en de asperges even apart.
Haal de pijnboompitten van het vuur.

Maak lekkere crostini van bruin volkoren stokbrood

Was de Rucola, laat uitlekken en verdeel over de twee borden. Pel de eieren en snijd in vier parten. Verdeel op elk bord vier parten. Snijd de kipfilet in repen, de asperges in stukken, bewaar de toop van de asperge voor garnering. Verdeel nu ook de kipfilet en de asperges, zonder de punten, over de borden. Garneer de borden met de punten van de asperges, ruime geraspte Parmezaan, de pijnboompitten en enkele druppels Tartufo Balsamico crema naar smaak. Gebruik op het bord zout en zwarte peper naar smaak. Serveer met in plakken gesneden bruin volkoren stokbrood.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: