Il filetto di manzo al Chianti Riserva de runderbiefstuk met Chianti Riserva saus

Formaggio, salsiccia e carne

Voor 4 personen
Ingrediënten,

Voor de saus:
1 fles Chianti Riserva (of andere rode wijn), 1 laurierblaadje, 10 peperkorrels, 2 jeneverbessen, 1 sjalotje, 2 theelepel venkelzaad,

Voor de groente,
200 gr bleekselderij, 1 rode ui, 1 courgette, 1 rode paprika, 2 wortels, 5 el extra vergine olijfolie, zout,

Voor de eekhoorntjesbrood of gewone kastanje champignons,
4 eekhoorntjespaddenstoelen (of 1/2 bakje kastanjechampignons), 2 knoflook, 3 el extra vergine olijfolie, 2 el peterselie uit pot, pasta naar keuze

Voor de biefstuk,
4 malse runderbiefstuk van 180 gr elk, 5 el extra vergine olijfolie, zout, peper,

Wijnsaus: snijd het sjalotje in stukken, doe de wijn met alle ingrediënten in een steelpannetje aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken. De saus filteren en opzij zetten.
Groenten: de groenten (behalve eekhoorntjesbrood of champignons) wassen, in normale stukken snijden (2×2 cm) samen in een pan met water en zout enkele minuten laten koken. Beetgaar afgieten en in een grote koekenpan met de extra vergine olijfolie laten sauteren (de groenten moeten stevig en krokant blijven).
Eekhoorntjesbrood of champignons: De paddenstoelen schoonmaken en in plakken snijden. Extra vergine olijfolie in een kleine koekenpan met de knoflook in plakjes zachtjes verwarmen, niet laten verbranden, peterselie en zout erbij doen en 10 min laten koken.
Pasta: met ruim water koken naar de tijd op de verpakking.
Biefstuk: in een grote koekenpan de extra vergine olijfolie verwarmen, niet heet laten worden! De biefstukken aan beide kanten mooi bruin laten worden, draai ze regelmatig om (je kan de biefstukken ook in een grillpan grillen. Elk 2 min aan iedere kant). Biefstuk eruit halen en de olie wegdoen. In dezelfde pan nu de wijnsaus met een beetje water en de biefstukken erin doen. Voor een biefstuk medium 3 á 4 min op normaal vuur bakken, de saus moet een beetje stroperig worden en op smaak brengen met zout. Wil je biefstuk wat doorbakken hebben doe er dan wat water bij en laat langer staan. De biefstuk met de wijnsaus en de opnieuw even verwarmde eekhoorntjesbrood/champignons met knoflook en peterselie naast en half op de biefstuk op borden schikken, groente op een mooie schaal, pasta in een andere schaal.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: