Il coniglio con le patate in padella con gli asparagi e il pecorino / Het konijn met aardappelen uit de pan met asperges en pecorino

Formaggio, salsiccia e carne

Voor 4 personen
Ingrediënten,Het konijn met aardappelen uit de pan: 4 grove stukken en eventueel 4 poten van het konijn (mag ook uit de diepvries), 6 el olijfolie, 1 gl witte wijn, 1 takje rozemarijn (of een handjevol gedroogd uit de pot), 3 teentjes knoflook, 1/2 glas water, 2 zakjes á 200 gr verse zelfgemaakte gnocchi uit de diepvries of kant en klaar uit het pak, 2 klontjes roomboter of 2 el olijfolie, extra vergine olijfolie, zout. peper

De asperges en pecorino: 300 gr asperges, 400 gr pecorino in brede plakken

Het konijn met aardappelen uit de pan: Als je een heel konijn koopt snijd je hem in stukken en maak goes schoon. Als je al stukken in de diepvries hebt laat je ze ontdooien en spoel je ze af onder de kraan. Doe de 4 el olijfolie in een braadpan met dikke bodem samen met de stukken konijn, de knoflook, rozemarijn, zout en peper en een half glas water. Leg de deksel goed op de pan en laten koken totdat al het water geslonken is. Braad de stukken konijn aan alle kanten goed bruin en blus af met de wijn, laat die verdampen. Voeg nog eens een half glas water toe om het konijn gaar te laten worden. Prik met je vork in het konijn, het moet zeer mals zijn, zo niet voeg nog wat warm water toe.
Doe ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de gnocchi rondom mooi bruin aan. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
Voordat het water bij het konijn geheel geslonken is voeg je de gnocchi erbij en roer goed door. Doe er op het laatst extra vergine olijfolie door. Ondertussen ga je door met de groenten hieronder.

De asperges en pecorino: Kook de asperges, goed schoongemaakt (of uit de diepvries) zonder het harde uiteinde in gezouten kokend water. Bestrooi deze met de plakken pecorino, peper en extra vergine olijfolie.

Dien alles warm op een mooie schaal op en proeven maar, ‘een onbeschrijfelijke belevenis voor de smaakpapillen’

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: