Il coniglio alla Cacciatora / Het konijn op de wijze van de jager

Formaggio, salsiccia e carne

Voor 2 personen
Ingrediënten,

konijnenpoten, 1 glas rode wijn, 1/2 glas rode balsamico, 2 knoflook, handjevol rozemarijn of twee takjes, 1 ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 1 pot gepelde tomaten van 500 gr, 1 handjevol peterselie of 1 bosje, 4 el extra vergine olijfolie, 1 handvol zwarte olijven ontpitLaat de konijnenpoten, goed schoongemaakt 3 á 4 uur marineren in een brede schaal met de rode wijn balsamicoazijn, in schijfjes gesneden ui, in plakjes gesneden wortel en bleekselderij en peterselie. Draai de poten regelmatig om. Haal de poten uit de marinade en bewaar de marinade apart. Voordat je de poten gaat braden, laat je ze eerst uitlekken en daarna ‘sauteer’ je ze zonder olie in een braadpan zodat al het vocht eruit komt. Het vocht gooi je weg en de poten maak je droog met keukenpapier. In dezelfde pan, dus niet omspoelen, doe je de extra vergine olijfolie met de knoflook en laat je deze mooi bruin worden. Haal de knoflook eruit en doe in de marinade bewaren. Leg nu de konijnenpoten in de olie en braad ze rondom mooi bruin. Voeg nu enkel pollepels marina zonder de groente toe en laat op hoog vuur verdampen, telkens als de marinade verdampt is doe je er weer een aantal pollepels marinade bij totdat deze helemaal op is. Doe nu de gepelde tomaten en de groente uit de marinade erbij en zet het vuur lager. Breng op smaak met peper en zout en laat voor ongeveer een uur met de deksel op de pan koken.


Kijk regelmatig of het niet te droog word, doe er anders wat warm water bij. Prik zachtjes met een vork in het vlees om te kijken of die al goed gaar is. Voeg nu ook de zwarte olijven toe.
Ondertussen ga je een steelpan verwarmen met een klontje roomboter waar je de Gnocchi in gaat bakken. Bak ze aan alle kanten mooi bruin.
De saus moet goed ingedikt zijn en het vlees moet bijna van het bot afvallen. Apart opdienen, voor een jager schotel mag je best de braadpan op tafel zetten, anders wordt hij te koud.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: