Gli Rigatoni con Rucola e Pomodorini secchi / De Rigatoni met rucola en gedroogde tomaatjes

Pasta, Riso o Verdure

Omdat we van de Hemelvaartsdag nog Rucola over hadden (deze kan je makkelijk in de plastic zak in de diepvries bewaren) hebben we hier een heerlijk eenvoudig recept van gemaakt,

Voor 4 personen
Ingrediënten,

400 gr rigatoni (de grote broer van de penne), 150 gr rucola (of wat je nog overhebt van de vorige keer), 180 gr gedroogde zon tomaatjes op olie, 1 flinke el pijnboompitten, 8 el extra vergine olijfolie, 60 gr pecorino, 1 teen knoflook, zout naar smaak, een beetje oregano, een aantal basilicum blaadjes

Zet een ruime hoeveelheid water op voor de rigatoni. Kook deze naar tijd die op de verpakking staat. Doe ondertussen de rucola afspoelen, steeltjes verwijderen, dus alleen de blaadjes gebruiken, uit laten lekken en goed droog deppen. Pureer de zon gedroogde tomaatjes (bewaar er 2 en leg opzij), de pijnboompitten, 40 gr pecorino in stukjes, olijfolie, oregano, knoflook en beetje zout met een mixer.
Als je schalen wilt gebruiken voor je gerecht, doe deze dan vol met kokend water en een deksel erop. Dan wordt de schaal lekker warm, blijft het gerecht ook langer warm.
Verwarm deze heerlijke ‘Pesto’ in een koekenpan op matig vuur, doe direct de afgegoten warme rigatoni erbij, een pollepel pastavocht erbij en sauteren in de pan. Doe het mengsel in de schaal en voordat je hem opdient doe je de rest van de pecorino erover raspen in flinterdunne reepjes, de in stukjes gesneden zon gedroogde tomaatjes en de basilicumblaadjes over de rigatoni.

Tip: als je teveel pesto hebt, bewaar dan een gedeelte apart. Doe deze later als hij afgekoeld is in een ijsblokvorm vullen en in de diepvries. Als de blokjes hard zijn eruit halen en in een diepvries zakje doen om ruimte te besparen.

Buon Appetito!

Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: