Fusilli con carne macinata alla griglia e verdure grigliate di Hansioni / Fusilli met gegrild gehakt en gegrilde groenten van Hansioni

Formaggio, salsiccia e carne

Voor 2 personen
Ingrediënten,

200 gr rundergehakt, 150 gr Fusilli, 1 ui, 2 knoflook, 2 wortelen, 1/2 groene paprika, 2 grote rijpe tomaten, rozemarijn, tijm, peper, zout, olijfolie, extra vergine olijfolie, balsamico, 1 glas rode wijn, 1 borrelglaasje Brandy + 1 voor de kokkie, Parmezaan

Doe een beetje olijfolie in een grill. Snijd de ui in ringen, de knoflook in plakjes, de geschraapte wortel in reepjes en de paprika ook in reepjes. Grill de groenten, behalve de knoflook, in de grillpan op middelhoog vuur totdat de groenten bruin verkleurd. Doe ondertussen het gehakt met wat olijfolie, de knoflook, de rozemarijn, de knoflook, de tijm, peper en zout in een kom en kneed de gehakt met de ingrediënten tot een grote bal. Sla hem plat als een grote hamburger van ongeveer 1 cm dik. Zet het water op voor de fusilli.Doe in olijfolie in een braadpan en zet nog niet op het vuur, maar doe wel de gegrilde groenten er alvast in. Snijd de tomaten in stukken en voeg die erbij. Zet de grillpan weer op het vuur en laat heel heet worden. Leg nu het platte gehakt erin en grill aan beide zijden donkerbruin zodat er een stevige korst op komt. Houd het vuur hoog en blus het gehakt, nadat je zelf de Brandy geproefd hebt 😉 , met de Brandy (sound of the Kitchen, tsssss). Laat de alcohol (zonde) verdampen. Haal het gehakt uit de pan en leg op een snijplank. Doe de overgebleven saus in de braadpan bij tomaat/groente mengsel.
Zet de braadpan op hoog vuur en laat de gegrilde groenten met de tomaat bakken. Voeg er het glas rode wijn bij en laat verdampen, voeg nu ook een scheutje balsamico erbij en extra vergine olijfolie en laat het op lager vuur lekker pruttelen en inkoken. Kook ondertussen de fusilli al dente.
Snijd ondertussen ook het gehakt in grove stukken en voeg bij de tomaten/gegrilde groenten mengsel, laat lekker mee sudderen. Zodra de pasta klaar is doe je die erbij en hussel het geheel rustig door elkaar anders worden ze dronken. Doe in een mooie schaal, Parmezaan op je bord erbij en smullen maar………… met een heerlijk glas wijn.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: