Frittelle / Pannenkoeken

Formaggio, salsiccia e carne

Voor 6-10 pannenkoeken, afhankelijk van de grootte van de koekenpan.
Ingrediënten,

120 gr gewone bloem, 240 ml melk, 1 biologisch of scharrelei, klontje ongezouten roomboter, extra vergine olijfolie

Klop de bloem, de melk en het ei in een middelgrote kom tot een glad beslag. Het beslag moet niet te dik zijn, dus voeg eventueel wat meer melk toe. Doe er een scheutje extra vergine olijfolie en roer goed door.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag van goed kwaliteit van 15-20 diameter op hoog vuur (Het geheim van lekkere pannenkoeken is een goede pan!). Doe er een klontje boter in. Giet een soeplepel beslag in de pan en laat hem ronduit uitrollen zodat de hele pan bedekt is. Wacht totdat de pannenkoek redelijk gestold is, kijk even hoe hij er van onder uitziet. Keer de pannenkoek om en als beide kanten mooi goudbruin kleuren haal je hem uit de pan. Leg op een bord die je op een pan met water hebt gezet om ze warm te houden met een deksel erop. Wil je ze voor een ander gerecht gebruiken laat je de pannenkoeken op een bord afkoelen. Herhaal dit totdat het hele beslag op is.

Je kan er, zoals we in Nederland gewend zijn, spek of kaas door doen of eten met stroop, suiker en kaneel. Maar je kan er ook Italiaanse pannenkoeken van maken zoals hierboven beschreven. Wat ook lekker is, dat je spinazie door het beslag doet, of Italiaanse kruiden, je er een soort piadina van maakt met van alles erop.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: