Frittelle di farina di castagne con pancetta, grogonzola e cipolla / Kastanje-meel pannenkoeken met spek, gorgonzola en ui

Formaggio, salsiccia e carne

40 min, 4 porties

4 personen
Ingrediënten

150 gr Kastanje-meel, 200 gram pancetta, 3 eieren, 250 gr melk, 150 gr Gorgonzola, 2 uien, 1 klontje roomboterZeef het kastanje-meel boven een kom en voeg de melk met een garde toe. Klop met een garde of mixer tot een glad geheel. Voeg vervolgens de eieren toe en klop tot een luchtig beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten. Pel ondertussen de uien en snijd in dunne ringen. Bak de uienringen in wat boter goudbruin en zet apart. Verkruimel de gorgonzola en zet apart. Verhit een koekenpan en bak hierin 2 of 3 plakken ontbijtspek en giet het beslag op het spek. Bak de pannenkoek goudbruin. Als er gaatjes verschijnen in de pannenkoek, is de pannenkoek klaar om omgedraaid te worden. Verdeel de gorgonzola over de omgedraaide pannenkoek en laat deze smelten. Garneer vervolgens met de gebakken uienringen en serveer direct.

Wist je dat: De tamme kastanje is zeer rijk aan vezels en aan onverzadigde vetten die een positief effect hebben op een hoog cholesterolgehalte. Het is rijk aan vitamine B, ijzer, kalium en magnesium. Kastanje-meel is geschikt voor patisserie en voor het maken van pasta maar het kan ook gemengd worden met andere meelsoorten. De smaak is nootachtig maar ook zoet. Heel lekker voor een ontbijt, lunch of een keertje ’s avonds!
Kastanje-meel is glutenvrij en rijk aan eiwitten en gezonde koolhydraten. Het geeft een lang verzadigd gevoel en zorgt ervoor dat je niet snel naar iets anders te eten grijpt, zoals je met brood vaak wel hebt.
 De wat zoete, nootachtige smaak combineert heerlijk met het spek, de gorgonzola en de gebakken uien.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: