Frittata di patate dolci con crauti / Zoete aardappel frittata met zuurkool

Pasta, Riso o Verdure

Voor 2 personen
Ingrediënten,

300 gram zoete aardappels, 225 gram zuurkool , 1 ui , 1 knoflook , 5/6 eieren , 50 gram geraspte Parmezaan, handje Italiaanse kruiden, olijfolie, extra vergine olijfolie, roomboter, peper en zout Schil de zoete aardappelen en snijd in plakjes met een kaasschaaf of keukenmachine. Schil de ui en snijd in stukjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op laag vuur en voeg de ui toe, pers vervolgens hierboven de knoflook uit en roer door elkaar. Voeg dan de plakjes aardappel toe, roer alles goed door en bak zo’n 10 minuten.
Laat ondertussen de zuurkool uitlekken. Voeg halverwege de baktijd van de aardappels de zuurkool toe, gevolgd door wat peper en zout. Zet alvast een koekenpan op laag vuur.
Kluts de eieren los in een kom, voeg de geraspte Parmezaan en de Italiaanse kruiden toe en roer door elkaar. Doe de aardappels en de zuurkool bij het eiermengsel. Roer voorzichtig door elkaar en voeg extra vergine olijfolie toe. Doe een klont roomboter in de koekenpan en laat het eiermengsel er met liefde inglijden, doe de deksel op de pan en laat de frittata in 25 minuten gaar worden.
Leg dan een bord op de frittata, draai de pan om zodat de frittata omgekeerd op het bord ligt, schuif de frittata voorzichtig terug in de pan en bak de andere kant nog enkele minuten.


Laat de frittata uit de pan op een bord glijden en serveer met crostini of stokbrood. Heerlijk hoe de zoete en zure smaken elkaar versterken.


Tip: als je zuurkool over hebt kan je hier later een lekker frisse salade mee maken. Bijvoorbeeld met Rucola, pijnboompitten, rode ui, knoflook, rozijnen, balsamico azijn en extra vergine olijfolie.

Buon Appetita!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: