Frittata alle erbe con prosciutto e formaggio di capra Kruidenfrittata met prosciutto en geitenkaas

Formaggio, salsiccia e carne

Voor 2 personen
Ingrediënten,

3-4 biologische eieren, 2 el room of melk, handvol basilicumblaadjes, handvol muntblaadjes, handvol bladpeterselie, klontje roomboter, 6 plakken dunne prosciutto, 2 el zachte geitenkaas, extra vergine olijfolie, zout, zwarte peper, ParmezaanZet een middelgrote koekenpan op het vuur en/of verwarm de grill voor. Breek de eieren in een mengkom en de room of melk erbij met de geraspte Parmezaan, de gescheurde bladpeterselie -, basilicum -, muntblaadjes. Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe en roer het mengsel een heel klein beetje met een vork, net genoeg om de dooiers te breken.
Smelt de boter in de koekenpan op middelhoog vuur en laat hem een beetje bruin worden. Doe het eimengsel erin en laat het stollen, zet het vuur lager. Deze frittata draaien we niet om, maarals je de bovenkant bruin wilt laten worden kan je de koekenpan een paar minuten in de grill zetten of je legt een deksel op de pan zodat de bovenkant stolt.
Leg de prosciutto op de frittata met een paar dotten geitenkaas, strooi er vers gemalen zwarte peper over en giet er, desgewenst, een scheutje van je beste extra vergine olijfolie over. Garneer met wat basilicum en muntblaadjes.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: