Fritelle ripiene Gevulde pannenkoeken

Pasta, Riso o Verdure

Maak 1 hoeveelheid pannenkoeken beslag van de pagina ‘Zelf maken en voorgerechten’ en bak de pannenkoeken.

Voor 2 personen
Ingrediënten,

200 gr spinazie (vers of uit de diepvries), 1 ui, 2 knoflook, 1/2 rode paprika, 2 el gorgonzola, 4 el room, zout, zwarte peper, extra vergine olijfolie, Parmezaan

Snij de ui, knoflook en paprika fijn. Was de spinazie (of gebruik ontdooid uit de diepvries) en snijd deze ook fijn. Bak de ui, knoflook en paprika in een kleine koekenpan op middelhoog vuur (zorg dat de extra vergine olijfolie niet verbrand). Zodra de knoflook begint te ruiken voeg je de spinazie toe en bak deze enkele minuten mee. Maak op smaak met zout en zwarte peper. Voeg hierna de room en gorgonzola toe en laat de room inkoken. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 gr. Als het mengsel de juiste dikte heeft ga je elke pannenkoeken met een laagje vullen en rol je de pannenkoek op. Leg de opgerolde pannenkoeken in de ovenschaal, bestrooi met Parmezaan en zet voor 15 min in de oven. Dien direct op.

De pannenkoeken kan je vullen met wat je over hebt, of zelf bedenken hoe je ze wilt vullen. Je kan ze natuurlijk ook op z’n Hollands eten!

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: