Fritelle di farina di castagne / Kastanje-meel pannenkoeken

Brodo, Frittata, Gnocchi, Limoncello,
Antipasto, Antipasti, Antimisto

Ingrediënten voor 2 pannenkoeken (kastanje geeft een lang verzadigd gevoel en zorgt ervoor dat je niet snel naar iets anders te eten grijpt),

150 gr Kastanje-meel, 3 eieren, 250 gr melk, klontje roomboter

Kastanje-meel pannenkoeken
Foto door Monserrat Soldu00fa op Pexels.com

Zeef het kastanje-meel boven een kom en voeg de melk met een garde toe. Klop met een garde of mixer tot een glad geheel. Voeg vervolgens de eieren toe en klop tot een luchtig beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten. Verhit een koekenpan en giet het beslag in de pan. Bak de pannenkoek goudbruin. Als er gaatjes verschijnen in de pannenkoek, is de pannenkoek klaar om omgedraaid te worden.

Wist je dat: De tamme kastanje is zeer rijk aan vezels en aan onverzadigde vetten die een positief effect hebben op een hoog cholesterolgehalte. Het is rijk aan vitamine B, ijzer, kalium en magnesium. Kastanje meel is geschikt voor patisserie en voor het maken van pasta maar het kan ook gemengd worden met andere meelsoorten. De smaak is nootachtig maar ook zoet. Heel lekker voor een ontbijt, lunch of een keertje ’s avonds!
Kastanje-meel is glutenvrij en rijk aan eiwitten en gezonde koolhydraten. Het geeft een lang verzadigd gevoel en zorgt ervoor dat je niet snel naar iets anders te eten grijpt, zoals je met brood vaak wel hebt.

Tip: De wat zoete, nootachtige smaak combineert heerlijk met het spek, gorgonzola en gebakken uien. Maar je kan er natuurlijk op doen wat je wilt, niet teveel anders wordt het gauw te machtig.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: