Fragole con aceto balsamico dal forno / Aardbeien met balsamicoazijn uit de oven

Bevande, Dolce, Frutta

Wil je een echte smaaksensatie maak eens de volgende, Wauw!

Aardbeien bevatten weinig calorieën. Er zit veel vitamine C in aardbei, en de vrucht draagt bij aan de inname van foliumzuur. Aardbei staat net als ander fruit in de Schijf van Vijf. Er zijn bijna geen aardbeien met een milieukeurmerk verkrijgbaar in Nederland. Wij kopen de aardbeien altijd bij de biologische boer. Kijk voor meer informatie op Voedingscentrum

250 gr aardbeien, 1 eetlepel fijne kristalsuiker, 1 eetlepel rode balsamicoazijn (liefst de dikkere uit Modena, doe eens gek en neem in plaats van aardbeien eens blauwe bessen, zijn ook heerlijk)

Gebruik eens deze heerlijke zoete Balsamico

Verwarm de oven op 180/200 graden. Snijd de grote aardbeien doormidden. Meng alle ingrediënten in een kom.
Scheur twee stukken aluminiumfolie af van circa 20 centimeter lang, vouw elk stuk door midden en maak er een vouw in van 2 centimeter langs de zijkanten, maar niet van boven. Het lijkt nu op een envelop.


Schep in elke folie zak de helft van het aardbeienmengsel en vouw nu ook de bovenkant dicht. Leg de pakketjes 5 minuten in de voorverwarmde oven. Neem het uit de oven en laat het ongeopend een paar minuten staan.
Serveer de pakketjes op een bord aan tafel. Ge zitten, neem een momentje, open ieder je pakketje, neus erin en een neem een diepe snuif. Ik hoop dat je nog enigszins je geur hebt. FANTASTICO!

Doe er een klodder slagroom, crème fraîche of amandel vla over. Of eet het zo uit het pakketje.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: