Fettuccine Moia e ceci / Fettuccine en kikkererwten uit Moia


Dit is een typisch gerecht van de armen in Le Marche. Het komt oorspronkelijk uit Moia, een dorpje in de gemeente Maoilati, in de provincie Ancona. Het geeft je een verzadigd gevoel en door de combinatie van pasta en peulvruchten.

Pasta, Riso o Verdure

Voor 2 personen
Ingrediënten,

130 gr Fettuccine of Tagliatelle (liefste volkoren), 200 gr kikkererwten, 1 takje verse of een handvol gedroogde rozemarijn, 2 knoflook, extra vergine olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper


Gebruik volkoren pasta’s

Als je verse kikkererwten gebruikt laat je ze een nacht weken in koud water. Als je kant en klare kikkererwten gebruikt, gebruik je die direct vanuit de verpakking.
Spoel de verse kikkererwten af en kook ze in ruim water met wat zout (kijk op de verpakking wat de kooktijd is). Giet ze af en zet opzij.
Kook de Fettuccine of Tagliatelle met wat zout volgens de verpakking al dente. Ondertussen zet je een klein steelpannetje op het vuur, doe daar een ruime hoeveelheid extra vergine olijfolie in en zet op laag vuur op. Snijd de knoflook fijn, vijzel de rozemarijn en voeg bij de olie. Laat de smaken op elkaar inwerken en doe na 2 min de kikkererwten erbij. Zet het vuur wat hoger zodat de erwten verwarmd worden, roer regelmatig zodat alle kikkererwten rondom met de kruidige extra vergine olijfolie zitten. Giet de pasta af en meng met de saus. Doe over in een mooie schaal en garneer met een ruime hoeveelheid zwarte peper.

Fettuccine is een pasta die populair is in de Romeinse keuken. Het is een platte dikke noedel, gemaakt van ei en bloem, vergelijkbaar met de tagliatelle uit Emilia-Romagna. Fettucine wordt normaliter vers aangeboden. 
Tagliatelle is een Italiaanse pasta uit de regio Emilia-Romagna. Naar vorm zijn het lintnoedels of bandnoedels, naar samenstelling meestal eiernoedels. In droge vorm zijn de linten zeven mm breed, in gekookte vorm worden zij acht mm breed.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: