Bistecca con Risotto al Tartufo, Funghi e Pasta al Tartufo / Biefstukpuntjes met Truffel Risotto, Champignons en Truffel pasta


Formaggio, salsiccia e carne

Voor 2 personen

Ingrediënten,

6 biefstuk puntjes (bij de keurslager), 1 zakje Risotto Tartufo van Scotti van 210 gr ( Pasta koopjes), Tartufo olio van Pietro Coricelli (Jumbo), Pesto met truffel (Tartufo) van Costa Ligure (Hoogvliet), 1 bakje kastanje champignons, 2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 1 klein bosje verse peterselie, kookroom, brandy, pecoroni

Marineer de biefstuk puntjes met de Tartufo olio en een in plakjes gesneden knoflook voor een aantal uur in de koelkast. Als je gaat beginnen haal je de biefstuk puntjes uit de koelkast.
Zet om te beginnen de grill pan op hoog vuur zodat deze goed heet word. Doe de Tartufo olio van de biefstuk puntjes en 2 extra eetlepels Tartufo olio in een braadpan op zeer laag vuur, want de Tartufo olio is een extra vergine olijfolie. Snijd de knoflook in plakjes, de sjalotten in ringen, bak zachtjes op middelhoog vuur in de Tartufo olio. Snijd de helft van het bosje peterselie heel fijn en de kastanje champignons in vieren. Doe als de sjalotten glazig zijn, je de knoflook begint te ruiken, de kastanje champignons erbij. Voeg de helft van de fijn gesneden peterselietoe. Zet nu volgens de verpakking het water op met een blokje runbdvleesbouilion op voor de Tartufo Risotto. Roer de champignons regelmatig om, als ze de olie hebben opgenomen kun je wat gewone olijfolie toevoegen. Doe nu één eetlepel pesto met truffel erbij en twee kleine sauslepels en van de bouillon erbij en laat rustig op laag vuur pruttelen.  
Als het water kookt doe je de Tartufo Risotto erin en kook  volgens de verpakking voor 15 min. Roer regelmatig. Voeg op het laatst een ruime hoeveelheid pecorino toe en meng goed. 
Doe nu één glas Chianti bij de champignons saus en laat inkoken. Als dit gedaan is voeg je een scheut kookroom toe. Als de Tartufo Risotto bijna klaar is bak je de biefstuk puntjes op zeer hoog vuur aan elke kant bruin, draai snel om. Blus af met een borrelglaasje brandy. 
De Risotto is nu zover klaar dat je deze bij de saus kan voegen, hij gaart hierin nog na. Voeg de biefstuk puntjes toe en meng alles goed. Doe over in een mooie schaal en garneer met de rest van de peterselie.

Buon Appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: