Bistecca con la Rucola e Tagliatelle con Tartufo e funghi misti / Biefstuk met Rucola en Tagliatelle met Truffel en gemengde paddenstoelen van Hans

Formaggio, salsiccia e carne

Voor 2 personen
Ingrediënten,

biefstukken of T-bonesteaks van ca. 200 gr per stuk, 200 gr Tagliatelle, 1 bakje gemengde paddenstoelen, 2 sjalotjes, 2 knoflook, 4 zongedroogde tomaatjes, 1 tomaat, 1 bosje bladpeterselie, 1 zakje Rucola, truffelpasta, truffelolie, 1 borrelglaasje Sambuca, 1 glas rode wijn, zwarte peper, zoutZet om te beginnen een grillpan op hoog vuur en laat de pan super heet worden. Het vlees moet direct dicht schroeien. Zet daarna een pan water op voor de Tagliatelle. Snijd de sjalotjes fijn , knoflook in plakjes en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Zet een kleine koekenpan op het vuur en doe er 2 el truffelolie in. Bak de sjalotjes, knoflook en zongedroogde tomaatjes op middelhoog vuur totdat je de knoflook begint te ruiken. Scheur er nu de gemengde paddenstoelen erbij en meng goed, temper het vuur. laat het mengsel zachtjes pruttelen en doe er twee flinke kleine el truffelpasta bij en meng opnieuw goed. Snijd de tomaat in vieren en leg ze bij de saus in de pan en verhoog even het vuur. Snijd ook de bladpeterselie en Rucola (kijk zelf hoeveel je wilt) fijn en doe een handvol bladpeterselie en 1 glas rode wijn bij het truffel paddenstoelen mengsel. Zet het vuur lager en laat de saus de wijn opnemen. Kook ondertussen de Tagliatelle al dente. Bedruip de biefstukken met truffelolie. Zes minuten voordat de pasta klaar is grill je de biefstukken elke kant voor 3 min. Blus de biefstukken af met de Sambuca (dit geeft een heerlijke zoete aroma aan het vlees) en leg de rucola en wat bladpeterselie op een bord, leg de gegrilde biefstuk en gebakken tomaat erbovenop. Doe de Tagliatelle in een mooie schaal en leg de paddenstoelen/truffel saus er boven op. Dien de borden en de schaal meteen op.

Dit recept hebben wij met oud en nieuw geproefd omdat we op 1e kerstdag het 3 gangen diner hieronder hebben geproefd en op de 2e kerstdag een heerlijke antipasti hebben geproefd met gegrilde groente en vis, stukjes vlees, verschillende kaas, noten, olijven, dadels en zelfgemaakte verse tonijnsalade.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: