TOPIC NIEUWS

Parkinsonalliantie Nederland wil echt impact maken in de strijd tegen parkinson

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. De persoonlijke en maatschappelijke impact van deze progressieve ziekte is niet alleen ongekend, ze is bij velen ook nog onbekend. Om daar verandering in te brengen hebben de meest vooraanstaande partijen in Nederland waar het gaat om de ziekte van Parkinson en parkinsonismen de handen ineengeslagen en de Parkinsonalliantie Nederland opgericht.


Krachten bundelen

Parkinsonalliantie.jpg

Samen sneller resultaten boeken tegen de ziekte. Dat is het doel van de alliantie die op 11 april, Wereld Parkinson Dag, werd gelanceerd met een speciale uitzending van ParkinsonTV.
Voorzitter Jan van Zijl: “Door de oprichting van de Parkinsonalliantie gaan we onze krachten bundelen en kunnen we als professionals nog slimmer samenwerken. Op deze wijze weten we elkaars kwaliteiten maximaal te benutten en versterken we elkaar in het vinden van baanbrekende oplossingen.’’

De oprichters

De parkinsonalliantie is opgericht door:

  • ParkinsonNet (een landelijk netwerk met ruim 3.400 zorgverleners gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met parkinson)
  • Parkinson Vereniging (voor mensen met parkinson, parkinsonismes en hun omgeving)
  • ParkinsonNL (het nieuwe fonds voor onderzoek en voorlichting)
  • Het platform van onderzoekers die zich in Nederland bezighouden met Parkinson

De oprichters vertellen u graag zelf waarom Parkinsonalliantie Nederland zo belangrijk is.De organisaties blijven individueel werken aan hun doelen maar zien een intensieve samenwerking als dé mogelijkheid om te versnellen. Van Zijl: “Een wereld zonder parkinson creëren en tot die tijd de kwaliteit van leven van mensen met parkinson en hun omgeving op peil houden. Dat is waar we al met veel partijen dag en nacht aan werken. We hebben elkaar nodig en partijen die daar ook graag een rol in willen spelen nodigen we van harte uit om aan te haken.”

Ook onderdeel uitmaken van de alliantie?

Als alliantie willen we zoveel mogelijk relevante partijen aan ons binden. Samen gaan we het verschil maken. Wilt u weten of uw organisatie onderdeel kan uitmaken van de Parkinsonalliantie Nederland neem dan contact op met ons.

Mail: info@parkinsonalliantie.nl
Telefoon: 06 – 49 36 91 49

Ga hier naar de website van de Parkinson Alliantie Nederland


 


Samen kunnen we een einde maken aan Parkinson!

Bekijk de bronnen hieronder om ons te helpen P revent, A dvocate, C are for, en T reat Parkinson.
Toon uw toewijding om deze ziekte te beëindigen door hier uw naam toe te voegen. Tekent u ook het PACT? Klik op de link hieronder,

Wordt u ook lid van de Parkinson Vereniging? Doneren mag ook!

De Parkinson Vereniging is een actieve vereniging die zich inzet voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor de ruim 52.000 mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. De rol van partners en kinderen (soms tevens mantelzorger) krijgt ruim aandacht.%d bloggers liken dit: