‘Ik ben NIET TE STOPPEN. Parkinson wel!’‘Ik hoop dat er een medicijn komt, dat ook op tijd is voor mij.’

Dat is wat Kim, Floor en Erik je willen vertellen. Ze hebben alle drie de ziekte van Parkinson. En ondanks alle moeilijkheden en tegenslagen die dat oplevert, zoeken zij iedere dag weer naar de dingen die zij nog wél kunnen. Kim, Floor, Erik en alle andere mensen met parkinson zijn niet te stoppen. Maar ze willen wel dat hun parkinson stopt. En dat is mogelijk, als er maar genoeg geld voor onderzoek komt.

Wilt u ons helpen? Onderaan deze pagina kunt u dit doen!

Floor is niet te stoppen. Parkinson wel. | ParkinsonNL
Concept & Creatie: Morgenwereld i.s.m. Patrick van Haperen en Raphael Kamp Productie: Vigics

Wat vroeger vanzelf ging, kost Floor nu bakken met energie. Dat komt door parkinson. Maar zij wil door. Floor is niet te stoppen. Haar ziekte wel.Erik is niet te stoppen. Parkinson wel. | ParkinsonNL
Concept & Creatie: Morgenwereld i.s.m. Patrick van Haperen en Raphael Kamp Productie: Vigics

Erik kan niet meer doen wat hij het liefste wil: muziek maken op hoog niveau. Dat komt door parkinson. Maar hij is nog lang niet uitgespeeld. Erik is niet te stoppen. Zijn ziekte wel.Kim is niet te stoppen. Parkinson wel. | ParkinsonNL
Concept & Creatie: Morgenwereld i.s.m. Patrick van Haperen en Raphael Kamp Productie: Vigics

Duizendpoot Kim kan tegenwoordig nog maar 1 ding tegelijk. Dat komt door parkinson. Maar stilstaan is voor haar geen optie. Kim is niet te stoppen. Haar ziekte wel.
ParkinsonNL verlegt grenzen in het leven van mensen met parkinson.

Onze focus ligt op het afremmen en liefst voorkomen van de ziekte van Parkinson. Tot die tijd zorgen we ervoor dat mensen met parkinson en hun omgeving een zo goed mogelijk leven kunnen leiden. Doordachte fondsenwerving legt daarbij de basis om doelgericht te investeren in onderzoek, innovaties en voorlichting.

Met de boodschap Ik ben NIET TE STOPPEN. Parkinson wel. vragen wij aandacht voor de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Zoals onder andere Floor (79), Erik (60) en Kim (37) ervaren. Zij zijn niet te stoppen, maar parkinson wel. Als er maar genoeg geld voor onderzoek komt.

Help mee:


Waarom meedoen?
Met jouw deelname of gift realiseert ParkinsonNL:

Onderzoek om de ziekte van Parkinson af te remmen (en uiteindelijk te voorkomen!)

Innovaties om het leven met parkinson makkelijker te maken

Voorlichting om zoveel mogelijk mensen over deze impactvolle ziekte te leren


En dat is nodig want de ziekte van Parkinson is de snelstgroeiende neurologische aandoening in de wereld.Kijk op www.parkinson.nl/niettestoppen voor meer informatie.


Meer ParkinsonNL?
Volg ons ook op de socials:
Facebook: https://www.facebook.com/ParkinsonNL
Instagram: https://www.instagram.com/parkinsonnl_/


Over ParkinsonNL
ParkinsonNL is onafhankelijk, eerlijk en open, en werft fondsen voor onderzoek, innovatie en voorlichting. Met baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en innovaties willen wij de ziekte van Parkinson stoppen. Zodat ieder mens zo goed mogelijk kan leven. Uiteindelijk gaan we voor een wereld zonder parkinson.


Geïnteresseerd in dit project? Of wil je een voorbestelling doen op het boek “Person-centered care Portrayed“? Mail dan naar: radbouduniversitypress@ru.nl!

Graag willen we aandacht vragen voor de enorme verscheidenheid tussen verschillende mensen met parkinson – de ziekte komt bij iedereen verschillend tot uiting, en ieder gaat er op zijn of haar eigen unieke manier mee om.

De film is gebaseerd op de prachtige foto’s van Richard Grol (fotograaf) die worden gepubliceerd in een werkelijk schitterend boek dat medio 2022 wordt uitgegeven door Radboud University Press: Person-centered care Portrayed

Door middel van verhalen en fotografische beelden levert dit boek unieke inkijkjes in de persoonsgerichte zorg voor mensen met Parkinson. De beelden worden begeleid door een prachtig lied dat is ingezongen door de Nederlandse zangeres Sofia Dragt. En met de foto’s en het lied brengen we een heel belangrijke boodschap:

“er is niet één ziekte van Parkinson, maar er zijn 10 miljoen verschillende en unieke vormen van deze ziekte, namelijk net zoveel als er mensen zijn met Parkinson in de wereld!”

Het nieuwe boek is onderdeel van een onderzoeksproject van de Radboudumc Health Academy: Innovation as learning

Het team bestaat uit Thieme Stap, Richard Grol (fotograaf) en Jur Koksma.


Wilt u doneren? U doet dat bij de fondsenwerver ParkinsonNL!
Wordt u ook lid van de Parkinsonisme Vereniging?

De Parkinson Vereniging is een actieve vereniging die zich inzet voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor de ruim 63.000 mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. De rol van partners en kinderen (soms tevens mantelzorger) krijgt ruim aandacht.

Samen kunnen we een einde maken aan Parkinson!

Bekijk de bronnen hieronder om ons te helpen P revent, A dvocate, C are for, en T reat Parkinson.
Toon uw toewijding om deze ziekte te beëindigen door hier uw naam toe te voegen. Tekent u ook het PACT? Klik op de link hieronder,%d bloggers liken dit: