TOPIC NIEUWS10 Milions Parkinson’s disease / Radboud University / Bas Bloem

Idee voor film en muziek: Bas Bloem – Fotografie: Richard Grol – Onderzoek: Thieme Stap & Jur Koksma – Zang: Sofia Dragt

Heel graag willen wij langs deze weg alle mensen met #Parkinson of #parkinsonisme, hun familieleden en andere naasten en vrienden alle goeds toewensen voor het nieuwe jaar!

Om iedereen bij de start van 2022 alvast een hart onder de riem te steken hebben wij een prachtige film gemaakt, waarmee we de indrukwekkende kracht van al die mensen met Parkinson willen benadrukken. Ook willen we graag aandacht vragen voor de enorme verscheidenheid tussen verschillende mensen met Parkinson – de ziekte komt bij iedereen verschillend tot uiting, en ieder gaat er op zijn of haar eigen unieke manier mee om.


© Idee voor film en muziek: Bas Bloem – Fotografie: Richard Grol – Onderzoek: Thieme Stap & Jur Koksma – Zang: Sofia Dragt

De film is gebaseerd op de prachtige foto’s van Richard Grol die worden gepubliceerd in een werkelijk schitterend boek dat medio 2022 wordt uitgegeven door Radboud University Press: Person-centered care Portrayed. Door middel van verhalen en fotografische beelden levert dit boek unieke inkijkjes in de persoonsgerichte zorg voor mensen met Parkinson. De beelden worden begeleid door een prachtig lied dat is ingezongen door de Nederlandse zangeres Sofia Dragt.

En met de foto’s en het lied brengen we een heel belangrijke boodschap: er is niet één ziekte van Parkinson, maar er 10 miljoen verschillende en unieke vormen van deze ziekte, namelijk net zoveel als er mensen zijn met Parkinson in de wereld!

Het nieuwe boek is onderdeel van een onderzoeksproject van de Radboudumc Health Academy: Innovation as learning.
Het team bestaat uit Thieme Stap, Richard Grol (fotograaf) en Jur Koksma.

Geïnteresseerd in dit project? Of wil je een voorbestelling doen? Mail dan naar: radbouduniversitypress@ru.nl !

Jur Koksma Sofia Dragt ParkinsonNet Parkinson NL ZonMw Parkinson Vereniging Radboudumc Radboud University

Wilt u doneren? U doet dat bij de fondsenwerver ParkinsonNL!
Wordt u ook lid van de Parkinsonisme Vereniging?

De Parkinson Vereniging is een actieve vereniging die zich inzet voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor de ruim 52.000 mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. De rol van partners en kinderen (soms tevens mantelzorger) krijgt ruim aandacht.

Samen kunnen we een einde maken aan Parkinson!

Bekijk de bronnen hieronder om ons te helpen P revent, A dvocate, C are for, en T reat Parkinson.
Toon uw toewijding om deze ziekte te beëindigen door hier uw naam toe te voegen. Tekent u ook het PACT? Klik op de link hieronder,%d bloggers liken dit: