Salsa di pomodoro / tomatensaus

Salse, Zuppe olio d’oliva

SALSA STANDARD / standaard sauzen

400 gram tomaten, 1 teen knoflook, ‘extra vergine Olive Olio’, basilicum, oregano, zout, versgemalen peper of chilipoeder

Dompel de tomaten onder in kokend water, pel ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit enkele eetlepels olie in een pan en bak daarin de geplette knoflook. Haal de knoflook eruit (of laat zitten, wat je lekkerder vind)  en voeg de stukjes tomaat toe. Breng op smaak met zout, peper of chilipoeder, gescheurd basilicum en gehakte oregano en laat minstens een halfuur sudderen, terwijl je af en toe roert. Haal zodra de saus ingedikt is de pan van het vuur en haal het tomatenmengsel door een roerzeef (hoeft niet, als je van een dikke saus houd). Zet het overgebleven tomatenmengsel weer opnieuw op het vuur en laat zo 20 minuten sudderen. Je kunt deze saus in een luchtdichte plastic doos een week in de koelkast bewaren.

Beide sauzen kan je serveren bij gekookte pasta of toevoegen aan vleesvullingen of gestoofde, gegrilde, gebakken groente. Passen ook uitstekend bij polenta, riso en op pizza en is geschikt als basis voor andere sauzen.

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: