Risotto Lasagne / Risotto Lasagne


Risotto Lasagne

Voor 4 personen
Ingrediënten,

Voor de Risotto bianco:

1 grote witte ui, fijngesneden, 400 gr Arborio Risotto, 1 glas witte wijn, 1 ltr vleesbouillon, 50 gr roomboter, 100 gr Parmezaan, scheut olijfolie

Voor de ragout saus:

1 rode ui, fijngesneden, 400 ml witte wijn, 300 g rund-kalfsgehakt, 400 ml passata, fijngehakte basilicum, flinke hoeveelheid Parmezaan, 1 stengel blerkselderij, fijngesneden, 1 wortel fijngesneden

Overige ingrediënten:

10 plakjes salami Milano (mag ook andere salami zijn), 2 bollen bufalo mozzarellaMaak de risotto:

Snipper de ui fijn en bak ze aan in een scheutje olijfolie. Voeg de rijst toe en laat kort meestoven. Blus met de witte wijn en laat inkoken, voeg de bouillon schep voor schep toe. Roer zachtjes de rijst tot de bouillon volledig is opgenomen. Dit duurt ongeveer een kwartier. Meng Parmezaan en roomboter door de rijst om hem extra smeuïg te maken.

Maak de ragoutsaus:

Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur en bak de groenten kort aan. Voeg het gehakt toe en laat het vlees krokant bakken. Blus met witte wijn en laat kort inkoken. Voeg de passata en de fijngehakte blaadjes basilicum toe. Zet, zodra de saus aan de kook is, het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. 

Maak de lasagne:

Neem een grote ovenschotel en boter ze in. Leg onderaan een laagje risotto, daarbovenop een laagje ragout, salami en mozzarella, herhaal dit nog een keer. Als laatste maak je nog een laag en als je nog mozzarella over hebt leg je deze als laatste, maar je kan de bovenkant ook afdekken met een flinke laag Parmezaan zodat de bovenkant een mooie krokante korst krijgt.
Dek af met plasticfolie en laat afkoelen voordat je hem in de koelkast plaatst tot je ze gaat afwerken.

De dag erna zet je de ovenschotel voor ongeveer 20-25 min in een voorverwarmde oven van 180 graden. 

Buon appetito!

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’

%d bloggers liken dit: