“Verschillende fobieën kunnen ervoor zorgen dat u een grote hekel aan autorijden hebt gekregen. Zaken als Hoogtevrees en Claustrofobie vormen dan een spelbreker”.

“Het maakt dat u bepaalde verkeerssituaties uit de weg gaat. Het vermijdingsgedrag zal steeds sterker worden, totdat u uiteindelijk zelfs weigert om een auto in te stappen. Dit moet u zien tegen te gaan”.

“U móet de auto weer instappen en u in de voor u vervelende situaties gaan begeven. Alleen zo komt u weer van uw angst af”.
Op de volgende pagina’s geven wij u informatie over hoe om te gaan met Fobieën, Hoogtevrees, Claustrofobie, Overgeeffobie oftewel Emetofobie , Dwangstoornissen oftewel Dwangklachten en Bijrijdersangst.
Is de angst te groot, dan is het misschien verstandiger om professionele hulp in te schakelen. Dat kan een psycholoog zijn die u dan verder zal verwijzen naar een Rijangstcoach. Op deze website staan de mogelijkheden om een goede eerstelijns psycholoog bij u in de buurt te zoeken.

(Citaten uit het boek “Omgaan met Rijangst”)
(Bron: “Omgaan met Rijangst”; auteurs: Jan van den Berg, Cindy Boon en Laura van Bergen; uitgever: Bohn Stafleu van Loghum; Parkinson(isme) en Verkeersdeelnemer)