Nederlandse review ‘Parkinson’s Treatment 10 Secrets to a Happier Life’

Nederlandse uitgebreide review over ‘Parkinson’s Treatment 10 Secrets to a Happier Life’

Dit boek is een handvat voor Parkinonian’s over heel de wereld. Notabene is het in 20 talen verkrijgbaar (ook in het Nederlands), dus voor elke Parkinsonian te bereiken!
Ik heb het boek mogen ontvangen van Michael S. Okun en Ray Dorsey, beiden ook werkzaam in EndingPD, EningPD.org samen met Bas Bloem en Todd Sherer.

Voor mij persoonlijk opnieuw een uitdaging om na ‘Ending parkinson’s Disease: A Prescription for Action’ een meer dan voortreffelijk boek in het Engels te mogen lezen en te kunnen reviewen.

“Michael S. Okun, MD, is een wereld autoriteit op de behandeling van de ziekte van Parkinson, en zijn publicaties bieden een stem en een uitlaatklep om mensen die leven met deze ziekte wereldwijd te beheersen”

Michael S. Okun zegt: “Ik ben vereerd om te delen in het leven van duizenden patiënten met de ziekte van Parkinson. Mijn pad is goed gedefinieerd door mijn vele interacties met hen. Hun problemen zijn mijn problemen geworden. Ik weet dat het mijn taak is om hun zorgen en bezorgdheid te beschermen, zodat ze de mogelijkheid hebben voor een volledig en zinvol leven”.

Dit boek, ‘Parkinon’s Treatment 10 Secrets to a Happier Life’ geeft zowel Parkinsonian’s alsook hun naasten en neurologen, Parkinson verpleegkundige en andere betrokken hulpverleners een inzicht in hoe je door middel van 10 manieren het leven met deze chronisch progressieve ziekte beter kan maken, beleven en dus ook gelukkiger kan blijven en/of worden.

De 10 manieren die Michael S. Okun beschrijft zijn allen inmiddels goed te verkrijgen, maar lang niet overal. Daarom is het zeker van belang om de strijd voor Parkinson voort te zetten. En ik wil daar graag aan meewerken, vandaar dat ik beide boeken wilde reviewen. Het boek gaat over de 10 geheimen die je verder kunnen helpen in de ziekte en waardoor je meer gelukkiger wordt ondanks deze chronische progressieve ziekte, hieronder beschreven,

  1. Herken en ken de tekenen van de ziekte

In het eerste ‘geheim’ legt Michael S. Okun uit dat als je de diagnose Parkinson krijgt je niet direct moet denken dat de diagnose Parkinson gelijk is aan ALS, Hersentumor en een Beroerte. Deze ziektes komen wel in de hersenen voor, maar Parkinson heeft meer aandoeningen dan deze vormen van hersenziektes.

  • Timing is belangrijk in het leven, maar crusiaal bij de ziekte van Parkinson

In dit tweede geheim legt Michael S. Okun zeer uiteengezet uit dat timing echter niet alleen belangrijk is voor de ziekte van Parkinson. Het is cruciaal!

  • Denk na over diepe hersenstimulatie (DBS)

Hier in ‘geheim’ drie beschrijft Michael S. Okun zeer gedetailleerd over het tot stand komen, en het ontwikkelen van Deep Brain Simulation. Zeer goed om te lezen hoe de ontwikkeling zich vordert. Met verrassende nieuwe inzichten. Lezen!

  • Wees agressief in de behandeling van depressie en angst

Oftewel bespreek symptomen die je ervaart direct met je Neuroloog of Parkinsonverpleegkundige. Hoe je ze tijdig kan herkennen lees je in ‘geheim’ vier.

  • Slaapstoornissen beheren

Hoe beheers je je slaapstoornissen? Hoe herken je ze tijdig en wat kan je eraan doen. Michael S. Okun verteld hoe en waarom je wel of niet iets moet doen.

  • Begrijp de dopaminerge bijwerkingen

In ‘geheim zes’ beschrijft Michael S. Okun hoe je bijwerkingen kan verhelpen. Maak het bespreekbaar.

  • Oefening!

Het is al vaak gezegd, bewegen voor ons Parkinsonians is goed. Met tips en tricks verteld Michael S. Okun in ‘geheim’ zeven hoe er mee om te gaan.

  • Leer om te gaan met ziekenhuisopname

In dit ‘geheim’ nummer acht geeft Michael S. Okun je raad over het voorbereiden over eventuele ziekenhuis opname. Ook hier is namelijk timing van belang. Lezen dus!

  • Vraag naar nieuwe therapieën

Wees nieuwsgierig, vraag je behandelend arts naar de nieuwste therapieën, medicijnen en hoe alles zich ontwikkelt. Michael S. Okun geeft je hier in ‘geheim’ negen alvast de laatste wereldwijde vernieuwingen.

  1. Hoop op een gelukkig en zinvol leven.

In dit laatste ‘geheim’ beschrijft Michael S. Okun dat het van cruciaal belang is dat je, ondanks je chronische progressieve ziekte, een hoopvol en betekenisvol leven kunt lijden met veel geluk en plezier in wat je nog kan. Carpe Diem!

Het meest wat mij aan dit boek heeft verrast is dat het zijdelings naast het boek ‘Ending PD’ gelegd kan worden. Michael S, Okun beschrijft zeer gedetailleerd en heel makkelijk leesbaar van het ontstaan van de ziekte Parkinson, de ontwikkeling van medicatie en vernieuwingen en met vele tips hoe er mee om te gaan. ‘A must have’ in je boekenkast.

Velen van ons Parkinsonians weten al dat bewegen zeer goed voor ons is, toch zijn er in het boek een aantal tips waar ik niet zo aan gedacht had. Die ga ik zeker toepassen.

Het boek is een handvat om je te leiden naar een gelukkiger leven met Parkinson en voegt zeker toe om je daar te krijgen. Naast andere boeken moet je deze ook hebben gelezen om zover te kunnen komen. En het pas zijdelings naast het boek ‘Ending Parkinson’s Disease: A Prescription for Action’.

Ik kreeg de kans van Ray Dorsey en Michael S. Okun om dit boek te mogen lezen. En ik ben hun er zeer dankbaar voor want het heeft mij meer inzicht gegeven in de ziekte van Parkinson, hoe ik ermee om moet en kan gaan en vooral hoe ik met de ziekte gelukkiger kan leven.

‘Parkinson’s Treatment 10 secrets for a Happier Life’ zal voor de, helaas, toenemende groei van zieke personen met Parkinson een leidraad zijn om meer kennis en inzicht te krijgen in hun ziekte. We moeten het voor de generaties na ons dus ook inbannen.

Daarom raadt dik dit boek zeker ook aan om voor een ieder op zich, omdat de ziekte van Parkinson voor een ieder anders verloopt, te herkennen en te onderkennen waar hun eigen problemen zich het meeste voorkomen en er ‘op tijd’ naar te handelen.

Het boek behandelt en beschrijft actuele problemen met de ziekte van Parkinson!

Michael S. Okun, MD, de auteur / co-auteur van 12 boeken. Dr. Okun is mede-oprichter en uitvoerend directeur van het Fixel Institute for Neurological Diseases, de voorzitter van Neurology aan de University of Florida Health en de Medical Director van de Parkinson Foundation. Zijn geheimenboek werd vertaald in 20 talen. @MichaelOkun #endingPD #ParkinsonsPACT #TylersHope #DystoniaSucks

Boek kopen? Dat kan hier bij Amazon. Of nog beter wordt lid van AmazonSmile, dan doneer je direct aan de Parkinson Foundation

Dr Michael S. Okun legt uit waarom hij het boek heeft geschreven

Universiteit van Florida neuroloog Michael Okun, MD, heeft meer dan 20.000 vragen van patiënten met de ziekte van Parkinson beantwoord, meestal niet over kuren of de nieuwste behandelingen, maar over iets veel eenvoudiger – hoe goed te leven met de ziekte. Nu heeft Okun een boek geschreven waarvan hij hoopt dat het patiënten overal zal helpen. “Hoe meer ik praat met parkinson patiënten, hoe meer ik besefte een paar dingen,” zei Okun, co-directeur van UF Center for Movement Disorders and Neurorestoration. “Bijna niets is beschikbaar voor patiënten over fundamentele levensstijl dingen in elke taal. Zelfs in de meest opgeleide patiënten, die toegang hebben tot alles, zijn er nog veel zeer eenvoudige dingen die ze niet doen. Er zijn veel dingen die je kan doen om je kwaliteit van leven te verbeteren. Om deze behoefte aan te pakken, heeft Okun een boek geschreven getiteld “Parkinson’s Treatment: 10 Secrets to a Happier Life.” Het boek is nu beschikbaar op Amazon en Smashwords in meer dan 20 talen. Het e-boek verkoopt voor $3.99. Zijn doel is om elke patiënt en familie te bereiken die met de ziekte te maken heeft.

%d bloggers liken dit: