Nieuw boek ‘PARKINSON IN BEELD HOLDING STILL, TOGETHER’

Thieme Stap, Richard Grol, Jur Koksma

Op 14 december 2022 was de uitreiking van de allereerste exemplaren van boek “Holding still, together” aan auteurs Thieme Stap, Jur Koksma & Richard Grol. Innovatieve focus op persoonsgerichte zorg voor mensen met Parkinson & lifelong trans-formatief leren, aldus Bas Bloem.

Dit boek biedt een unieke inkijk in hoe zorgprofessionals en mensen met de ziekte van Parkinson samen zorg vormgeven. Het laat de kracht en kwetsbaarheid zien van mensen die met deze ziekte moeten leren omgaan.

Het boek maakt integraal onderdeel uit van een onderzoeksproject naar persoonsgerichte zorg van het Radboudumc. Bij persoonsgerichte zorg staat de mens centraal en niet de ziekte. In dit project is deze zorg op een andere wijze benaderd dan gebruikelijk in de wetenschap: namelijk vanuit beeld (fotografie) en verhalen. U vindt hier portretten van mensen die leven met parkinson en hun zorgprofessionals. De foto’s zijn genomen tijdens een sessie waarin zij diepgaand spraken over persoonsgerichte zorg. Ook werden alle deelnemers individueel gefotografeerd.


De uitkomsten van deze sessies zijn, samen met enkele begeleidende essays, te vinden in het boek dat voor u ligt. We hopen met dit boek een bijdrage te leveren aan een positieve, hoopvolle visie op een steeds verbeterende parkinsonzorg.

Het boek is aantrekkelijk voor een brede doelgroep, niet alleen voor parkinsonpatiënten, hun familie en zorgverleners, maar ook voor andere specialismen binnen de gezondheidszorg en mensen die geïnteresseerd zijn in kunst- en wetenschapssamenwerkingen.

Het boek is onderdeel van een onderzoeksproject van de 

Radboudumc Health Academy: Innovation as learning.

Het team bestaat uit Thieme Stap, Richard Grol (fotograaf) en Jur Koksma.

Het boek is vanaf nu te bestellen voor de aantrekkelijke prijs van slechts €24,99 per exemplaar (inclusief BTW, exclusief postale kosten).

Interesse? Klik dan 
hier.

%d bloggers liken dit: