Lasagne alla zucca con spinaci novelli / Pompoen lasagne met baby spinazie


Lasagne alla zucca con spinaci novelli / Pompoen lasagne met baby spinazie

Voor 2 personen

Ingrediënten,

Halve pompoen in kleine stukjes, 1 ui in stukjes, knoflook fijn gesneden, 1 baby spinazie bakje, 3 verse blaadjes salie fijn gesneden, 6 lasagnebladen, half bakje gorgonzola, 1 tl tomatenpuree, 1/2 pakje kookroom, Parmezaan, zwarte peper, zout, extra vergine olijfolie

Eerst peper en extra vergine olijfolie

Snijd de pompoen in kleine stukken en grill deze in de grillpan. Bak de ui en knoflook in een braadpan tot de ui glazig is en je de knoflook begint te ruiken. Voeg de tomatenpuree erbij en laat even meebakken. Kook de lasagnebladen even voor zodat ze zacht zijn als je ze in de braadslede legt. 
Pureer het uien + knoflook mengsel in een kom, doe hetzelfde met de pompoen. Voeg bij de pompoen de verse fijngesneden salie. Doe beide gepureerde mengsel in de braadpan terug en meng door elkaar. Voeg de gorgonzola en kookroom hierbij tot je een mooie gladde saus hebt. 


Vet een ovenschaal in met extra vergine olijfolie en begin met een laagje saus, dan een laag baby spinazie, dan een laag lasagne bladen, doe dit om en om totdat je bovenaan als laatste de saus doet. 
Bestrooi het met de Parmezaan en doe voor een half uur in de voorverwarmde oven op 180 graden. Zodra de Parmezaan gesmolten is haal je de schaal uit de oven. 

Buon appetito! 

‘Di Felicita – Il modo Italiano!’%d bloggers liken dit: