CBR IN HET NIEUWS

Medische Keuringen in corona crisis

20-07-2021

Weer mondkapje op in CBR-ruimtes / CBR

Weer mondkapje op in CBR-ruimtes

In alle publieke ruimtes van het CBR draagt iedereen vanaf maandag 19 juli weer een mondkapje.

Het CBR geeft de mondkapjes bij binnenkomst. Alleen als je zit, kan het mondkapje af. Met deze maatregel willen we de snelle stijging van coronabesmettingen tegengaan.

Het dragen van het mondkapje geldt al in examenvoertuigen. Het CBR adviseert dringend om ook tijdens rijlessen een mondkapje te dragen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat we een nieuwe lockdown voorkomen.

Zie verder meest gestelde vragen coronavirus.


13-07-2021

CBR start eigen jongerenpanel / CBR

CBR start eigen jongerenpanel
Foto CBR

Het CBR start in juli met een eigen jongerenpanel. In het jongerenpanel worden maandelijks belangrijke en actuele onderwerpen besproken.

Hiermee verbeteren we onze dienstverlening en communicatie richting een zeer belangrijke doelgroep. Voor het jongerenpanel zijn 25 jongeren tussen 16,5 en 23 jaar geworven. Het panel is een pilot van een jaar.

Binnenkort te vinden op CBR


22-06-2021

Bij ASS meestal geen rijtest meer vanaf 1 juli / CBR

Goed nieuws voor examenkandidaten met autismespectrumstoornissen (ASS).

Vanaf 1 juli 2021 hoeven zij in de meeste gevallen geen rijtest meer te doen bij het CBR. Op die datum verandert de wet. Een rijtest is dan alleen nog nodig als de psychiater dat adviseert.

Het CBR is blij met deze verandering. Want 97 % van de kandidaten met ASS bleek na een rijtest (on)beperkt geschikt. Rijtesten die onder de nieuwe wet vallen, worden geannuleerd. Dit gaat om ongeveer 1.300 examenkandidaten. Zij hebben op 14 juni bericht ontvangen over de annulering.

Lees meer over ASS en het rijbewijs op cbr.nl/autisme.


Wachttijden weer op cbr.nl / CBR

Het CBR heeft de wachttijden voor de praktijkexamens auto weer op zijn website gezet. Elke maandag zie je daar de nieuwste gegevens, zowel landelijk als per examenplaats. Hierbij gaat het om de eerste examens en de herexamens.

Door de corona-lockdown konden de praktijkexamens niet doorgaan van 15 december 2020 tot en met 2 maart 2021. Deze examens konden worden ingehaald in de periode tot en met mei. In die tijd konden bijna geen nieuwe examens worden gedaan. Daarom kon het CBR toen geen normale wachttijden bekend maken.

De wachttijd kan voor elke examenplaats anders zijn. Ook kan de wachttijd steeds veranderen door tussentijdse reserveringen en annuleringen. Het ene moment is de wachttijd bijvoorbeeld 7 weken en het andere moment 4 of 10 weken. Om de wachttijd zo betrouwbaar mogelijk te maken, gebruikt het CBR hiervoor het gemiddelde aantal weken. Voor de theorie-examens kunnen kandidaten in Mijn CBR kijken voor de meest actuele wachttijd.

Lees verder op CBR


CBR helpt jongeren op weg / CBR

Met Rijbewijstips en de Rijschoolzoeker helpen we jongeren op weg met het halen van hun autorijbewijs.

De helft van de examenkandidaten heeft minstens twee pogingen nodig om te slagen voor het praktijkexamen. Goed voorbereid op het examen komen is dus extra belangrijk en daarom helpt het CBR jongeren op weg met Rijbewijstips en geeft met de Rijschoolzoeker hulp bij het vinden van een goede rijschool.

Over de struggles campagne

Tijdens de meest recente social mediacampagne, die tot eind mei liep, zijn onze tips en de Rijschoolzoeker gericht onder de aandacht gebracht bij jongeren. Dit gebeurde onder meer op Instagram en YouTube. Tijdens de campagne speelden we in op de ‘struggles’ die jongeren meemaken bij het halen van hun rijbewijs.

Lees verder op CBR


08-06-2021

Mijn CBR en TOP internet zondag 13 juni gesloten voor onderhoud / CBR

Wegens systeemonderhoud zijn Mijn CBR en TOP internet (informatie en reserveringen voor opleiders) op zondag 13 juni gesloten. De verwachting is dat het onderhoud waarschijnlijk tot in de loop van de middag duurt.

Het CBR streeft er uiteraard naar om hun systemen zo kort mogelijk dicht te houden en u weer snel van dienst te kunnen zijn.

Excuses voor eventuele overlast.


01-06-2021

Tweede Kamer geïnformeerd over corona-inhaalslag examens / CBR

Tweede Kamer geïnformeerd over corona-inhaalslag examens
Alexander Pechtold en Jan Jurgen Huizing Foto CBR

Op dinsdag 25 mei informeerden Alexander Pechtold en Jan Jurgen Huizing de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede Kamer over het CBR-plan voor de corona-inhaalslag.

Hierbij kwam ook de actuele situatie aan de orde. Eerder die dag stuurde minister Van Nieuwenhuizen de CBR-rapportage van april [zie de link hieronder] naar de Tweede Kamer.

De inhaalexamens zijn voor een groot deel afgenomen of ingepland. De reserveringstermijnen voor de examens en de slagingspercentages zijn op dit moment zodanig, dat de plannen voor ingrijpende maatregelen, zoals het tijdelijk stoppen van de tussentijdse toets, nu nog in de la kunnen blijven.

Lees verder op CBR


CBR geeft extra boost aan wervingscampagne examinatoren / CBR

Door de coronalockdowns moet het CBR bijna 300.000 praktijkexamens inhalen. Daarvoor zijn ruim 100 nieuwe examinatoren nodig.

De afgelopen periode hebben de media veel aandacht besteed aan onze oproep. Dit zorgde voor veel aanmeldingen. De eerste klassen zijn al gevuld. Om de werving een extra boost te geven start vandaag op social media een wervingscampagne.

Bekijk de wervingspagina examinatorbijcbr.nl.


Wordt u ook lid van de Parkinson Vereniging?
Wilt u doneren? U doet dat bij de fondsenwerver ParkinsonNL!

De Parkinson Vereniging is een actieve vereniging die zich inzet voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor de ruim 52.000 mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. De rol van partners en kinderen (soms tevens mantelzorger) krijgt ruim aandacht.

Foto ANP