CBR IN HET NIEUWS

Medische Keuringen in corona crisis

19-01-2021 Tot en met 9 februari geen examens en toetsen / CBR

De theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten gaan in ieder geval tot en met dinsdag 9 februari niet door bij het CBR.

Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’. Deze maatregel tegen corona zou eerst duren van 15 december tot en met 19 januari. Die periode is uitgebreid door het besluit van het kabinet om de lockdown te verlengen.

Hierdoor komen nog eens bijna 120.000 examens, toetsen en rijtesten te vervallen bovenop de 190.000 uit de periode van 15 december tot en met 19 januari. Na de verlengde lockdown kan alles zonder extra kosten worden ingehaald. Voor het inhalen heeft het CBR tot en met 15 mei plekken vrijgehouden. Hiervoor kan na de dag van uitstel meteen een reservering worden gemaakt. Plekken voor nieuwe examens, toetsen en rijtesten kunnen voorlopig worden gereserveerd voor de periode vanaf 17 mei.

Alle opleiders en de klanten van wie de examens, toetsen en rijtesten niet doorgaan, krijgen per e-mail bericht van het CBR.

Medische beoordeling gaat door

De verlengde lockdown geldt niet voor de medische beoordelingen; die gaan gewoon door. De meeste mensen die CBR vragen om een medische beoordeling krijgen op tijd een reactie. Wel kan het door de huidige coronasituatie lastig zijn om een afspraak te maken bij een medisch specialist.

Lees verder op CBR


12-01-2021 CBR houdt examenplekken vrij voor mogelijke verlenging lockdown / CBR

Mogelijk zal het kabinet op 12 januari bekend maken dat de huidige lockdownperiode verlengd wordt vanaf 20 januari.

Het CBR wil dat ook de klanten die tijdens deze mogelijke verlenging geen examen, toets of rijtest kunnen doen, als eerste een nieuw examen kunnen inplannen.

Daarom zijn voor de maand april de plekken voor nieuwe examens, toetsen en rijtesten geblokkeerd in de reserveringssystemen. Deze plekken houden we vrij voor de klanten die hun examen, toets of rijtest willen inhalen als er een verlenging van de lockdown komt. De plekken komen beschikbaar als er duidelijkheid is over een verlengde lockdown.

Op dit moment blijft het wel mogelijk om plekken te reserveren voor alles wat moet worden uitgesteld in de huidige lockdown periode. Voor al het inhalen kan na de dag van uitstel meteen een reservering worden gemaakt. Zodra meer bekend is over de verlenging van de lockdown komt er verdere informatie op cbr.nl.

Lees hier Meer over Corona bij het CBRWordt u ook lid van de Parkinson Vereniging? Doneren mag ook!

De Parkinson Vereniging is een actieve vereniging die zich inzet voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor de ruim 52.000 mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. De rol van partners en kinderen (soms tevens mantelzorger) krijgt ruim aandacht.

Foto ANP